Práškové stolní sladidlo na bázi steviol-glykosidů
Výrobce: F&N dodavatelé, s.r.o.
Steviol-glykosidy se získávají z lístků rostliny Stevia rebaudiana Bertoni za pomocí horkovodní extrakce.
Naše práškové stolní sladidlo na bázi steviol-glykosidů je založeno na intenzivním sladidle - steviol-glykosidy a nosném sladidle - fruktóze. Toto složení je zvoleno záměrně, aby se směs dala snadno používat při náhradě řepného cukru, zejména pak při pečení a vaření, kdy není možné používat čisté steviol-glykosidy (jejich sladivost je až 350x vyšší než u řepného cukru).
Naše sladidlo na bázi steviol-glykosidů je 4x sladší než řepný cukr, použijete ho tedy o 75% méně a díky složení má také mnohem nižší glykemický index, a to celkově o téměř 88% než při použití řepného cukru!
Složení:
fruktóza (98%), sladidlo: steviol-glykosid RA (0,9%), protispékavá látka: fosforečnany vápenaté (protispékavá přísada)
Výživové hodnoty:
na 100g (nahrazuje 400g cukru)
energetická hodnota - 1669kJ / 393 kcal, tuky / z toho nasycené mastné kyseliny 0g, sacharidy / z toho cukry - 98,2g /98,2 g, bílkoviny 0g, sůl - 0g
Sladivost:
5g (1 lžíčka) sypkého sladidla nahrazuje 20g (4 lžičky) řepného cukru.
Použití:
směs je vhodná k univerzálnímu použití, např. zavařování ovoce a zeleniny, přípravě marmelád a džemů, dá se ale samozřejmě také použít při pečení a vaření, nebo k přímému slazení teplých a studených nápojů
Balení: 250g
Uchování:
Skladujte a uchovejte v suchu, chraňte před teplem, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Může dojít k reakci přírodních složek.